Zo benut je optimaal ruimte in je kasten

Zo benut je optimaal ruimte in je kasten

Als je ontmoedigd wordt door een kleine kast, wees gerust: Er zijn genoeg manieren om uw ruimte gestroomlijnder en overzichtelijker te maken en zelfs groter te laten lijken. Met de juiste organiserende producten, een paar decoratietrucs, en een beetje geduld, zou je kunnen vinden dat een piepkleine kast eigenlijk precies goed is. (Groot pluspunt: deze ideeën kosten geen fortuin.) Hier openen drie experts de deuren.

Gooi kleding weg dat niet past

Na het weggooien van de stukken die je niet meer draagt of langer dan een jaar niet hebt gebruikt – en de stukken die lang uit de mode zijn – richt je dan op de kleren die te strak zijn. Mensen denken dat het bewaren van kleinere maten hen zal inspireren om gewicht te verliezen, maar je kunt alleen de maat dragen die bij je past op dit moment – je verandert nooit een maat ’s nachts. Als u dieetplannen hebt, bewaar uw strakkere kleren elders en zet ze terug nadat u uw doelen hebt bereikt – het verwisselen van grotere maten voor kleinere zou zelfs kunnen maken dat u zich meer voldaan voelt.

Verwijder de rommel

Verwijder de rommel, wat soms meer betekent dan kleding, schoenen en accessoires. Verwijder de plastic bekledingen die bij uw stomerij worden geleverd. Ze beschermen uw kleding eigenlijk niet, omdat ze de chemische reinigingsmiddelen vasthouden. Het is ook schokkend hoeveel ruimte ze innemen. Omdat u alle ruimte optimaal wilt benutten, kiest u voor dunnere hangers en verwijdert u overmatige hoeveelheden lege hangers, terwijl u slechts een handvol op één plek achterlaat, zodat ze gemakkelijk te vinden en te gebruiken zijn. U kunt in de verleiding komen om te proberen hangers op te hopen, maar ze kunnen moeilijk te onderhouden zijn. Voordat u in dit soort producten investeert, moet u ervoor zorgen dat u gemakkelijk uw kleding kunt pakken.

Denk aan de vloerruimte

Als je veel lang hangende kleding hebt, kan de hele onderkant van de kast een niemandsland worden. Groepeer uw kort hangende stukken aan de ene kant van de kast en uw langer hangende kleren aan de andere kant – dat opent veel vloerruimte, waar u een kleine commode of een schoenenrek kunt plaatsen.

Voeg verlichting toe

Als in uw kast kijken is als in de afgrond staren, licht hem dan op. Alleen al door meer licht in de kast te hebben, lijkt deze groter. Vervang uw normale stang voor een LED-kaststang, die reageert op beweging en op batterijen werkt.

Maak gebruik van de bovenste plank

Natuurlijk kun je opbergbakken op de bovenste plank stapelen, maar denk ook aan een schapverdeler, die de ruimte verandert in kleine schappen, zodat kleding en accessoires gemakkelijk te zien en vast te pakken zijn. Je kunt ze gebruiken om stapels opgevouwen kleding van elkaar te scheiden, zodat ze niet omvallen en een grote puinhoop veroorzaken Of, ze kunnen uw handtassen rechtop en toegankelijk houden.

Hang een of twee spiegels op

Spiegels zijn een geweldige manier om de illusie van een grotere kast te creëren, of ze nu aan de deur of aan de binnenkant bevestigd zijn. Ze geven het gevoel dat de kast buiten de muren uitsteekt.

Verf het in een lichte kleur

Een frisse verflaag is een goedkope manier om de illusie van ruimte toe te voegen. Ik zou een duurzame verf kiezen, bijvoorbeeld met een satijnen of glanzende afwerking, omdat de wanden wat slijtage krijgen van kleding en schoenen. Een lichte kleur, zoals wit, lichtgeel of lichtroze kan alles schoner en helderder doen lijken. Heldere tinten kunnen een klein plekje ook opener en luchtiger laten lijken.

Vergeet hoeken niet

Hoeken zijn te vaak onhandig en genegeerd. Door hoekplanken of hangstangen toe te voegen, kunt u die ruimte echt maximaliseren.

Maak gebruik van de deuren

Hang haken op om handtassen, loungebroeken, pyjama’s, sjaals of riemen op te bergen aan de binnenkant van je kastdeur. Of, bekleed de deur met kurkplaat om uw sieraden aan op te hangen. Als je schuifdeuren hebt, kan het moeilijk zijn om dingen te vinden, omdat een deur altijd een deel van de ruimte blokkeert. Probeer een aantal doe-het-zelf projecten om uw kast toegankelijker te maken: Als je je eigen plekje hebt, kun je ze vervangen door twee deuren die deuren naar buiten of naar buiten trekken.

Onderhoud de kastruimte

Als je de ruimte hebt gemaximaliseerd en de capaciteit hebt bereikt, moet je waarschijnlijk iets loslaten als je iets nieuws inbrengt. Als je nog een beetje ruimte over hebt om te groeien, doe dan wat seizoensreorganisaties en leg kleren weg die je in die maanden niet gaat dragen.