Handige tips om je badkamer te organiseren

Handige tips om je badkamer te organiseren

Organiseer je medicijnkastje

Maak van uw medicijnkastje een opslagplaats van dingen die u nodig hebt en die u regelmatig gebruikt, wat betekent dat u verouderde medicijnen moet verwijderen en overtollige naar een andere plek moet verhuizen. De manier om tot een opgeruimd medicijnkastje te komen is om het gebruik van het medicijnkastje te veranderen. Het kan beter worden gebruikt voor dagelijkse verzorgingsproducten dan voor geneesmiddelen.

Bewaar dezelfde soort spullen in hun eigen gelabelde opbergbakken onder de wasbak of in de linnenkast. Wanneer u iets moet gebruiken, schuift u de hele container naar buiten voor gemakkelijke toegang. U kunt er misschien voor kiezen om medicijnen in een andere ruimte op te bergen omdat vocht deze kan ruïneren. Door “actieve” opslag in uw medicijnkastje te creëren, minimaliseert u de tijd die u in de badkamer doorbrengt, waardoor u meer tijd hebt om een andere ruimte in huis te organiseren.

Voorkom een rommelige verzameling haarverzorgings- en stylingproducten

Gels, sprays, krultangen, kammen en föhns nemen in de badkamer veel ruimte in. Voor een snelle organisatie  koop je een plastic bakje voor onder de gootsteen en vul deze met uw benodigdheden. Denk na of u het product vaak gebruikt als u ze in de bak plaatst. Zo niet, doneer het dan aan een vriend of aan een goed doel. Wanneer u uw haar doet, kun je het bakje tevoorschijn halen en weer opbergen zonder een rotzooi achter te laten.

Voeg creatieve handdoekopslag toe

Als uw handdoekenrek niet groot genoeg is om de handdoeken van de familie op te hangen, kunt u haken aan de badkamer toevoegen. Handdoekhaken zijn goedkoop, gemakkelijk te monteren en creëren een ruimte voor elk lid van de familie om hun handdoek op te hangen. Geen gevechten meer over welke handdoek van wie is, en uw badkamer vloer zal droog blijven.

Verdeel en verover je make-up

Laden in de badkamer zijn vaak een verzamelplaats voor veel verschillende opbergbakken, waarvan de meeste de inhoud slecht organiseren. Een uittrekbaar cosmetisch ladeopzetstuk past in een ondiepe lade en vervangt de volumineuze cosmetische tassen. De verschillende compartimenten zijn voorzien van lippenstift, blush en oogschaduw, zodat u nooit meer hoeft te graven om te vinden wat u zoekt. Als u uw make-up organiseert, moet u alles weggooien wat ruikt of verlopen is. Oude make-up bevat bacteriën die uw huid kunnen irriteren.

De douchecabine opnieuw beoordelen

Het is je beste vriend als je onder de douche staat, maar werkt het voor jou? Douchecabines die te klein of te groot zijn kunnen een probleem zijn, zowel voor het reinigen van u als uw douche. Er zijn tal van mogelijkheden: van over de douchekop en afzuigplanken tot doucherekje in de hoek. Als u niet genoeg ruimte hebt, is een oplossing om uw toiletspullen op te ruimen. Hoeveel shampooflessen heb je echt nodig? Als je te veel hebt, overweeg dan een kleinere maat zodat je niet het gevoel hebt dat je de extra ruimte moet opvullen.

Claim de ruimte boven je toilet

Zelfs in kleine badkamers is er ruimte voor organisatie; je hoeft alleen maar te weten waar je moet kijken. Boven het toilet is badmeubilair een geweldige plek om extra toiletpapier, toiletartikelen en zelfs handdoeken in te leggen. Als u de toiletbril niet op zijn plaats houdt, kunt u kiezen voor een kastenwand of gesloten rekken. U vindt aantrekkelijke schappen bij grote woonwinkels, meestal voor minder dan 100 euro.

Stijl en functie toevoegen met apothekerspotjes

Als je veel ruimte hebt en het niet erg vindt om dingen in de open lucht achter te laten, investeer dan in stijlvolle apothekerskoffers voor je benodigdheden. Katoenen wattenstaafjes, zeep en badzout zien er geweldig uit in helder glas. Deze zijn vooral handig als gasten gebruik maken van uw badkamer, omdat ze zichzelf kunnen helpen zonder te snuffelen in uw kasten.