Haal het beste uit je kleine hal met deze eenvoudige tips

Haal het beste uit je kleine hal met deze eenvoudige tips

Omarm de uitdrukking ‘klein is mooi’ met deze gastvrije ideeën voor met kleine gangen.

Heeft u een kleine gang? De gang is vaak een van de meest verwaarloosde ruimtes in onze huizen, een dumpplaats voor schoenen, jassen, post, sleutels en alle andere algemene spullen die je grijpt op het laatste moment als je het huis verlaat. Toch, als de eerste ruimte die gasten zien wanneer ze uw huis binnenkomen is het de moeite waard om tijd en moeite te nemen om ervoor te zorgen dat uw gang een instant wow factor heeft.

In een kleine gang kunt u het beste een neutraal kleurenschema op muren en vloeren aanhouden om het gevoel van licht en ruimte te versterken, en vervolgens kleur toevoegen met kunstwerken, bloemen en decoratieve ornamenten. Slijtvaste vloeren zijn een goed idee omdat de gang zo’n veelgebruikte ruimte is. Hout en steen zijn praktische keuzes, en voeg een mat of tapijt toe waar mensen hun voeten op kunnen vegen. Geschilderde muren zijn een populaire optie in de gang, omdat ze gemakkelijker bij te werken zijn als de muren beschadigd raken, maar behang in de hal is terug van weg geweest, dus kies een subtiel patroon dat een extra touch zal toevoegen zonder overweldigend te zijn.

Een spiegel op een muur plaatsen is een goede truc omdat het het licht reflecteert en de ruimte groter doet aanvoelen. Het is ook handig omdat het betekent dat u uw uiterlijk nog een laatste keer kunt controleren voordat u het huis verlaat.

Vergroot het gevoel van ruimte in uw entreehal en maak een fantastische eerste indruk met deze inspirerende kleine halideeën.

Maak kenmerkende stukken van jassen en laarzen

Maximaliseer de decoratieve mogelijkheden van opbergen door te kiezen voor open elementen in plaats van deuren. Plaats tegen een behangwand – een grijs geometrisch patroon vormt hier niet alleen een frisse achtergrond, maar maakt van elk deel van de opslagruimte een aantrekkelijke aparte opslagruimte. Introduceer een krachtige secundaire kleur voor een extra moderne stijl en betrek de kinderen erbij door het plaatsen van een laag ophangrekje? Gebruik naast de kenmerkende gele accessoires ook zwart-witaccessoires om de ruimte huiselijk te maken.

Kies een muur uit voor een patroon

Voeg een zomers gevoel toe aan uw gang met een vleugje zon. De ruimte onder deze trap zou een donkere, oninteressante ruimte zijn als het niet voor de opbeurende flits van geel behang was dat de kamer op geen einde juicht. Een gele bak, slim gebruikt als schoenopberger, voegt een moderne draai toe. Meng de tinten van zonnebloem tot zand met een apart bankje en jashaakje in verwarmend beukenhout.

Hou van een loper

Kijk naar de trap om een interne trap te helpen openen. Gangen met trappen die een stevige muur in plaats van open balusters hebben kunnen behoren tot de lastigste van ruimtes om te versieren. Maak optimaal gebruik van deze kleinste ruimte door een kenmerk van de trap te maken. Deze gestripte eikenhouten trap is een ding van schoonheid en het biedt een visueel contrast met de grijze geschilderde wandbekleding aan beide zijden. Monteer een slimme traploper met een sterke lineaire streep die het oog naar boven naar de lichte overloop trekt.

Geniet van het praktische

Behang met eikenbladeren en eikels zet de toon in deze natuurgeïnspireerde plattelandshal. Blauw geschilderd houtwerk valt op tegen het behang en voegt nog een kleurelement toe aan de ruimte. Zachte meubels in gedempt beige en bruin zetten het natuurthema voort. Een kabelopberger is de perfecte plek voor het opbergen van wol, terwijl vintage haken en een hoedenstandaard voor extra hangruimte zorgen.

Plaats ze in hun sporen

Gemengde vormen, geometrisch design en klassiek marmer voor een tijdloos elegante look. Maak een boeket van vers groen gebladerte je middelpunt door het te planten in een grote gelakte plantenbak. Hier vraagt een geometrisch facet geslepen hoofd om aandacht. Breek een uitgestrekt stuk wit en grijs met een levendige kleur – geel is een traktatie in een eigentijds schema.

Hang een foto op

Leer hoe je grijstinten laagt voor een kalmerend effect, of combineer ze met andere kleuren om extra punch toe te voegen aan je ontwerpschema. Een grote prent in de hal zal zeker een grote eerste indruk maken. Kies iets uit wat je leuk vindt om je persoonlijkheid te weerspiegelen en om je thuis te laten voelen zodra je door de deur loopt. Maak tenslotte een statement met goud geschilderde stoelen, gestoffeerd in blauw fluweel.

Realiseer het potentieel van planten

Als uw gang te klein is voor grote statementmeubels, kunt u toch nog ruimte hebben voor een smalle console, richel of plank – of gebruik maken van een vensterbank als u die hebt. Denk na over de decoratieve mogelijkheden van potplanten. Selecteer ze aan de hand van hun sculpturale vorm en grootte en gebruik potten en plantenbakken voor de kleurelementen. Maak een lijn van vrolijke exemplaren die zo mooi zal zijn als elke foto. Bovendien kun je individuele planten of potten verwisselen en veranderen als de stemming je daartoe brengt.

Word humeurig met blauw

Gebruik sterke kleur in een kleine ruimte voor een onmiddellijke persoonlijkheid. In deze gang is een achtergrond van de lichtste van blauwe wassingen de voorloper van een duizelingwekkende mix van kobalt, ultramarine en ceruleïsche blues in meubels en accessoires. Ga voor meubels in een kenmerkende stijl, zoals deze middeneeuwse stijl console, en breng het naar de voorgrond door het ophangen van een cluster van hanglampen. Weerkaats deze tinten in niet-gekaderd kunstwerk dat boven de tafel is opgehangen.

Ga op pad met kleur

Verfraai een halletje met weinig ruimte met geschilderde trappen. Minder is zoveel meer in deze moderne opstelling. Ga voor een opvallende blauwe verf op trapleuningen en vestig de aandacht op briljant witte treden en achtergrond. Voeg een contrasterende accentkleur toe en gebruik dit slechts op twee plaatsen: een enkele stijgbeugel aan de bovenkant van de trap en een functie hanglampje. Dit werkt bijzonder goed in levendig geel. Werk af met een grote vergulde spiegel. Perfect.

Werk met iedere centimeter

Gebruik de onbenutte ruimte aan het einde van een smalle gang om een uitnodigend bankje neer te zetten. Met dit slimme idee wordt veel gebruik gemaakt van de ruimte die anders niet werd gebruikt. Bouw een rechte bank, of maak van de gelegenheid gebruik om de ruimte te gebruiken voor opslag door het toevoegen van een klapdeksel. Het is perfect om lelijke schoenen op te bergen en verlengt ook visueel de kleine ruimte. Leg een kussen neer in een subtiele patroon die past in de neutrale opstelling.

Tover klein om naar knus

Maximaliseer de ‘knusse’ factor in een smalle gang. Voor een landelijke sfeer, breng meubels en opslag samen voor een look die suggereert ontspannen in plaats van rommelig. Los twee tinten zacht blauw op muren op met een klassieke ongeverfde dadorail die de natuurlijke houtafwerking van een bank oppikt voor een rustieke rand. Verzacht met getextureerde kussens en hang traditionele haken voor jassen en hoeden zodat ze kunnen worden gezien in plaats van verborgen. Gebruik de ruimte onder de bank om authentieke accessoires te tonen om het intieme schema te vervolledigen.

Zorg voor voldoende licht

Reflecteer licht met een samenstelling van interessante spiegels. Kleine gangen missen vaak ramen en spiegels zijn de klassieke oplossing om licht in huis te brengen. In plaats van ze op te hangen, geef je alledaagse gang een maan uitstraling met een futuristische cut-out radiator cover en toon je spiegels erlangs. Ga voor een mix van ontwerpen en vormen die met een retro touch tegenwicht bieden aan de space-age vibe. Maak uw schema compleet met een ‘maan-stof’ kleurtapijt.

Ga voor kunst

Maak een eenvoudige trap interessant door het creëren van uw eigen galerie display. Verf het gebied direct achter de trap in een sterk, rijk rood dat zeker de aandacht trekt en hang vervolgens de door u gekozen collectie ingelijste prenten en kunstwerken. Kies voor een mix van vergulde en zwarte frames om de diversiteit van uw collectie te weerspiegelen en houd balustrades en trappen licht voor een schone, opgeruimde look die niet afleidt van uw galerij.

Streef naar simpele elegantie

Begin een warm welkom met een stijlvol eenvoudig decoratieschema. Creëer een uitnodigende gang met een achtergrond van rustgevende groene muren en smaakvolle crème houtwerk. Kies uit typische halmeubelen, zoals de spiegel, console en decoratief licht hiernaast, om in harmonie te werken om een vertrouwde en huiselijke sfeer te creëren. Vervolg het gecoördineerde schema met crème-accessoires, zoals een kan en lantaarn.

Wees moedig

Stel een hippe voorbereidingszone in met levendige kleuren en mismatchte patronen. Kijk uit naar funky geometrische en florale achtergronden om een ruimte onder de trap een eigen persoonlijkheid te geven. De enkele Perspex stoel en sterk rood wandlampje maken een artistiek statement in deze gang. Verbind de onconventionele stijl met een zee van elektrisch-blauw tapijt en voeg een dip-geschilderde rietmand toe voor een delicate Marokkaanse vibe.

Maak kennis met een geliefde ruimte

Combineer drie houten afwerkingen om een hal eenvoudige maar elegante stijl te geven. Lijnwanden met wit geschilderde tand-en-groef lambrisering om de ruimte helder en open te houden, breng dan in een gemakkelijk-eiken eikenhouten borst van laden en een klassieke zwart geschilderde jas staan voor vintage charme. Geef de ruimte persoonlijkheid met persoonlijke accessoires en een mooie kan met kleurrijke bloemen.