Zo decoreer je een badkamer zonder er een chaos van te maken

Zo decoreer je een badkamer zonder er een chaos van te maken

Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat de badkamer de leek aanzienlijke “decoratieve” uitdagingen kan bieden. Bent u het daarmee eens? Het is typisch zo’n kleine ruimte die grotendeels is ontworpen voor utilitaire doeleinden. Hoewel er vele grote en ruime zitkamer-eske badkamers bestaan (en goed voor jou als je die hebt!), zijn ze niet de norm. In het algemeen moeten badkamers veel functie in een vrij kleine voetafdruk knijpen.

Het is deze uitdaging die badkamerdecoratie zo belangrijk maakt. Het is een ruimte die veel mensen gebruiken, dus het moet aangenaam en goed gestyled zijn. Maar “versieren” kan soms aanvoelen als een beladen woord. In zijn utilitaire rol vraagt een badkamer om niet-traditionele vormen van decoreren. Ik heb zelfs ontdekt dat succesvolle badkamers vaak minder gedecoreerd en meer ontworpen zijn. In dit artikel zullen we kijken naar verschillende manieren om een badkamer te versieren zonder rommel.

Hoe een lange, smalle badkamer versieren?

Een gemeenschappelijke badkamer lay-out is de lange, smalle badkamer – men komt in een badkamer “gang” van soorten, waar een ijdelheid en spiegel rusten aan de ene kant gevolgd door het toilet, en een bad / douche is aan de andere kant.

Voor de badkuip/douchecombinatie die in een gezinswoning gebruikelijk is, maakt u gebruik van de stilistische mogelijkheid die een douchegordijn u biedt. Kleur en/of patroon op het douchegordijn zullen een groot verschil maken in het gevoel van de badkamer als geheel. Elegant? Jong? Leuk met het douchegordijn.

Van wat ik heb gezien, de meest succesvolle badkamers maken gebruik van een paar snuisterijen en touches in de naam van “decoratie. Sommige hoeken van de badkamer kunnen echter baat hebben bij een verzachtende touch – een plant of een foto.

Het grootste deel van het aanrecht vrij houden van rommel is een van de beste strategieën voor badkamerdecoratie.

Hardware is een belangrijk onderdeel in badkamerstijl. Of u nu kiest voor iets met moderne lijnen of iets meer sierlijk, kies voor iets dat past bij de inrichting van uw badkamer. In kleine ruimtes zijn het vaak deze details die de stijl het meest effectief uitvoeren.

Over hardware gesproken, de juiste kraan kiezen voor de wastafel in de badkamer is een vorm van decoreren… het is gewoon een beetje permanenter dan bijvoorbeeld het kiezen van muurkunst.

Een strategie voor het behoud van een rommelvrije badkamer is het bieden van voldoende rekken. Deze ruimte achter de badkamerdeur was gevuld met planken; omdat het geen zin had om een deur voor de planken te plaatsen, dient de badkamerdeur zelf als deur voor de planken als de kamer openstaat.

Hoe een damestoilet versieren?

Vanaf de deuropening van deze kleine damestoilet is de esthetiek netjes en eigentijds.

Een glazen aanrecht op het houten badmeubel herbergt een bijpassende glazen spoelbak. Het gebruik van heldere materialen, zoals glas, helpt vaak om de visuele rommel vrij te maken in een kleinere ruimte, waardoor deze badkamer ruimer lijkt.

Een eigentijdse spoelbak armatuur ziet er geweldig uit met een hedendaagse glazen kom spoelbak. De eenstammige kraan is efficiënt in ontwerp en uitstraling.

Om de kleine moderne badkamer een “huiselijke” sfeer te geven, zorgt de halfwand met lambrisering en stoelreling voor een strakke, zij het traditionele smaak.

Hoewel het niet aan te raden is om teveel te doen rond het toilet, kan het plaatsen van een potplant op de top van de toilettank zorgen voor wat groen in de kamer. Zorg ervoor dat u kiest voor een binnenoptie met weinig licht in het geval van een raamloze badkamer.

En omdat de badkamer een functionele ruimte is, is kunst aan de wand altijd welkom. Een enkel, groter stuk hier, omlijst in wit, ziet er gestroomlijnder uit dan enkele kleinere kunstwerken.

Kleine kubusvormige bovenspiegelverlichting houdt de eigentijdse sfeer in stand zonder zichzelf al te serieus te nemen.

Een moderne badkamer inrichten

Deze supermoderne kelder badkamer hoeft geen versiering meer dan deze brandweer rode drijvende ijdelheid, echt.

Een roestvrij stalen gootsteen en kraan pop tegen de rode en complete de moderne esthetiek.

Met zo’n heldere kleur van wastafel, wordt al het andere tot een minimum beperkt. Eén groot kunstwerk sluit aan bij het rood, maar overdrijft het niet. Een ronde spiegel helpt om overal de harde rechte hoeken te verzachten.

Hier is het uitzicht op de badkamer vanaf de deuropening. Stel je eens voor hoe anders het gevoel zou zijn als er meer kleuren, meer stukken, meer dingen in de ruimte zouden worden geïntroduceerd in de naam van “decoratie”. Het zou een groot deel van zijn stedelijke aantrekkingskracht verliezen.

Een gebogen douchegordijnroede is een subtiele manier om een regelmatig bad/douche-unit een luxer gevoel te geven. Bijna als een hotel.

Vergeet niet dat het venijn zit in de details, als het gaat om badkamerontwerp. Slanke deurknoppen passen niet alleen bij de rest van het huis, maar zetten ook de toon voor de moderne badkamer.

Hoe een grote badkamer decoreren?

Een dubbel wastafelmeubel, als er genoeg ruimte voor is, is een luxe voor de master en suite badkamer.

Ronde spiegels zijn op dit moment een hot item in badkamerinrichting, misschien omdat ze zo’n andere uitstraling hebben dan rechthoekspiegelplaten van bouwkwaliteit.

Metalen muurkunst zorgt voor een beetje kleur tussen de spiegels. De oude metalen afwerking ziet er een beetje vintage uit, maar het silhouet van het stuk is schoon. Een eigentijdse badkamer kan profiteren van een aantal oude of verweerde aanrakingen.

Unieke wastafels zijn een prachtige manier om een badkamer een gevoel ingericht en anders te maken. Deze badkamer wint en profiteert van de decoratieve buidel (met minimale decoraties).

Deze witte porseleinen vlakke wastafels hebben een mooie, moderne uitstraling.

De boerderij vibe van deze bijzondere kraan is een andere manier om een subtiele rustieke of traditionele vibe te brengen in de meer hedendaagse badkamer. (Leer hoe u uw eigen badkamerkraan installeert – dezelfde in feite.)

Middelmatige tot donkere houtbeits vormt een mooi visueel contrast met het witte aanrechtblad en andere witte badkamerelementen. Hout opnemen in uw witte badkamer geeft het een geaarde, organische touch.

In de badkamer met extra ruimte (dit is vaak, maar niet altijd, het geval bij masterbaden) is het installeren van een kleine zithoek of make-up ijdelheid een luxueus ruimtegebruik. Als de ijdelheid kan een venster, des te beter – geweldig uitzicht en een geweldige verlichting.

Een inloopdouche maakt de witte badkamer compleet. Een badkamer kan er even bij als ze helemaal wit is als er voldoende daglicht is (om te voorkomen dat ze uitgewassen aanvoelt). Let op de donkergrijze vloer als balanceringsdetail naar de rest van de lichte ruimte.

Een kelderbadkamer verfraaien

De badkamer in de kelder kan een uitdaging vormen bij het decoreren, simpelweg omdat velen van ons zoveel vertrouwen op natuurlijk licht om een ruimte op te fleuren. Maar deze badkamer gebruikt een aantal nuttige tips voor een ruimte met weinig licht.

Om te beginnen biedt een lang aanrechtblad een nuttige oppervlakte om zich voor te bereiden. Deze badkamer wordt voornamelijk gebruikt als gastenverblijf, en in het algemeen is een dubbele wastafel ijdelheid niet nodig voor een effectief gastenbad. Als je gasten hebt die op reis gaan en hun toiletartikelen naar de badkamer brengen, is het eigenlijk leuk om een beetje extra toonbankruimte te hebben om ze te plaatsen.

Een eenvoudige gootsteen voor ondermontage en eigentijdse kraanarmaturen reinigen de esthetiek van de gootsteen. Zelfs zoiets eenvoudigs als een glazen zeepdispenser is misschien wel de “decoratie” die uw badkamer met wastafel nodig heeft.

Een licht granieten aanrechtblad helpt de badkamer direct optisch opgetild te voelen. Sommige bloemen in een vaas helpen om de hoek waar niets anders gebeurt te verzachten; als dit een dubbele wastafel ijdelheid, echter, zou de bloemen waarschijnlijk te veel rommel.

Een badkuip met prachtige aquaglazen tegels, uitgevoerd in een klassiek horizontaal bakstenen patroon, brengt een gevoel voor de kleur van de natuur in de ruimte. Een eenvoudig wit douchegordijn helpt ook om de noodzakelijke accessoires van de badkamer aan de licht-zuivelzijde te houden.

Een lichte fauxhout tegel geeft deze badkamer in de kelder een mooie natuur touch, maar dan wel op een manier die geschikt is voor ruimtes met veel vocht. Over het algemeen zou hardhout niet de beste optie voor badkamervloeren zijn.

Brede, open rekken achter de deur van de badkamer bieden nuttige opbergruimte. Deze zullen worden gevuld met extra toiletartikelen en handdoeken indien nodig voordat de gasten aankomen.

Hoe een kleine badkamer verfraaien

Deze badkamer, gelegen op de begane grond van een kleiner huisje, perst functionaliteit uit elke vierkante centimeter, terwijl ook het opnemen van veel geweldige smaak en stijl. Een lange loopwagen zorgt voor een slipvrije zone en vereenvoudigt direct de ruimte (in tegenstelling tot losse tapijten in de belangrijkste natte zones).

Blonde houten ijdelheid deuren wegen niet op de ruimte, en ze doen dubbel werk in het maken van de badkamer voelen netter door badkamer “spullen” (we hebben het allemaal) verborgen te houden.

Een op maat gemaakt betonnen aanrecht geeft de badkamer een eigentijdse uitstraling en werkt mooi samen met het witte hout. Ik hou vooral van de ruwe rand van het aanrecht, omdat het op een subtiele manier wat textuur en diepte toevoegt.

Direct naast het toilet is een vrolijke turquoise vuilnisbak weggezet. Met zijn nabijheid tot het toilet is het deksel van de vuilnisbak niet alleen een schattig en kleurrijk tintje, maar ook een gewaardeerd tintje.

Tegenover het toilet en de wastafel bevindt zich een glazen inloopdouche. De glazen deur en de rand zorgen ervoor dat de badkamer echt open gaat en bijna twee keer zo groot aanvoelt als hij in werkelijkheid is. Witte metro tegel loopt van de badkamerwanden naar de douche surround, opnieuw laten zien dat continuïteit van het ontwerp in een kleine ruimte gelijk staat aan minder visuele onderbrekingen, die op zijn beurt gelijk staat aan een ruimtelijker gevoel.

Gecoördineerde badhanddoeken worden opgerold en in een mandje op het aanrecht gelegd voor gebruik door de gasten. Dit brengt niet alleen een kleurenpalet met zich mee, maar het is ook een intuïtieve suggestie of aanbod voor gasten. De handdoekmand kan na het vertrek van de gasten gemakkelijk weer in de kasten worden gestopt.

Een badkamer versieren met kleur

Levendig gele muren in de badkamer maken, in de zon en vrolijkheid, het gebrek aan badkamerraam in dit gerenoveerde bad op de begane grond goed. Deze vrolijke kleur, die tevens de primaire badkamer is voor zowel de gasten als de jonge kinderen, zorgt voor een energieke balans.

Na de muurkleur komt het meest opvallende detail van deze badkamer naar voren in zijn glazen aanrechtblad. Een subtiele maar prachtige variatie op de standaard badkamer ijdelheid aanrechtblad, dit ondoorzichtige glas is glad en verfrissend.

Zelfs de eenvoudigste wastafels krijgen een facelift met dit moderne aanrechtblad. Dat is een manier om na te denken over groot design in een badkamer – het biedt zijn eigen vorm van “decoratie,” wat uiteindelijk betekent minder rommel.

Een paar potplanten in het midden van het lange aanrecht breken de uitgestrektheid op zonder zich zwaar of overdreven “gedecoreerd” te voelen.

In feite is een potplant een leuke en eenvoudige manier om het standaard toiletvignet te verzachten. De sleutel is om de plant zelf en de pot minimaal en ingeperkt te houden – dit is niet de plek voor het ophangen van wijnstokken of overvolle bladeren.

Als u een zeer lange badkamerspiegel hebt, is een kosteneffectieve manier om voldoende verlichting te bieden over de hele lengte van de spiegel het installeren van twee (of meer) identieke verlichtingsarmaturen, in plaats van een zeer lange. Het beste is om te streven naar een gelijkmatige verlichting over de hele lengte van de spiegel.

Een breed, grof spiegelframe maakt ook een dramatisch statement. Dit frame past bij de ijdelheid zelf, zodat de twee meer samenwerken dan ze visueel concurreren. Als je een groot frame hebt dat je wilt bagatelliseren, kun je overwegen om de kleuren van de muur- en frameverf meer op elkaar af te stemmen, waardoor het contrast afneemt.

Een geel-wit douchegordijn wordt smaakvol over de douche gehangen, knopend met de gedurfde wandkleur, maar niet veel toevoegend aan de visuele pop die er al is. Een goede vuistregel bij het werken met felle kleuren in de badkamer is om de wanden of het douchegordijn de belangrijkste attractie te laten zijn, maar probeer niet beide hun eigen individuele kenmerken te maken. Dat zal waarschijnlijk te veel aanvoelen.

Hoe een badkamer Pragmatisch te versieren

Als je niet in het aanbrengen van decoraties in de badkamer, overweeg dan deze eenvoudige manier van het versieren van een badkamer als ons laatste voorbeeld. Gebruik alleen die items die daadwerkelijk nuttig en nodig zijn in de badkamer als decor. Een tissuebox, in een snufje, kan de neutrale badkamer direct een kleurenpalet geven.

Een witte ijdelheid en donkere aanrechtblad is een klassieke combinatie die ziet er geweldig uit en, echt, heeft geen andere versiering. Bovendien verbergt de donker gevlekte aanrechtblad een groot aantal overtredingen, waardoor het ook voor een kinderbadkamer een goede keuze is.

De voortzetting van een grote wandtegel, zoals de klassieke witte metro tegel, rond de badkamer en in het bad of douche surround geeft de muur genoeg visuele “textuur” dat het niet meer nodig heeft. Een raam is alle muurkunst die deze badkamer nodig heeft en die perfect aansluit bij de eenvoudige stijlvoorkeuren van de huiseigenaren.

Geprofileerde handdoeken netjes gevouwen en links op rekken display stijl en smaak zonder decoraties. Bovendien staan er altijd verse handdoeken klaar, voor zowel bewoners als gasten. Let ook op het nut van deze legbordunit op zich. U kunt ook overwegen om een hoge, smalle legbord met aanrecht tegen plafond te plaatsen aan het niet-zinkende uiteinde van een lange, blote legbord, als dat beter aan uw behoeften voldoet.

We hopen dat u hebt genoten van en geïnspireerd door te lezen over verschillende methoden voor het decoreren van een badkamer van verschillende maten en stijlen.