Ideeën voor een kleine woonkamer: haal het meeste uit de ruimte

Ideeën voor een kleine woonkamer: haal het meeste uit de ruimte

Veel kleine huiskamerideeën draaien om het oog te misleiden, zodat het gebied ruimer lijkt. Dergelijke strategieën kunnen een ruimte dat krap en claustrofobisch aanvoelt veranderen in een gebied dat gezellig en esthetisch prettig aanvoelt. Versier op een manier die licht en ruimte maximaliseert en let op hoe u kleur, schaal en gewicht gebruikt. Het kan een groot verschil maken.

Het is interessant om nieuwe dingen te proberen. Soms zijn traditionele ideeën over woonkamerinrichting niet de beste oplossing voor een kleine ruimte. Gebruik in plaats van jaloezieën voor raambehandelingen lange, vloeiende gordijnen, omdat deze de aandacht vestigen op de verticale ruimte en zo de ruimte vergroten.

Uw woonkamer moet, ongeacht de grootte, kunnen functioneren als een ruimte voor ontspanning en vermaak. Hier zijn enkele van onze favoriete manieren om een ruimer gevoel te creëren.

Decoreer met spiegels

Ontwerpers plaatsen spiegels vaak strategisch op kleine plaatsen om ze groter te laten aanvoelen. Een van de meest voorkomende kleine huiskamerideeën is het ophangen van een grote spiegel op een centrale locatie om een brandpunt te creëren. Om licht te reflecteren en een mooie sfeer toe te voegen, plaatst u het achter een lichtbron zoals een kaars of hanglamp. Plaats indien mogelijk een spiegel tegenover uw venster zodat deze het uitzicht reflecteert en de illusie van een ander venster geeft.

Trek de aandacht naar boven

Een kamer heeft zowel een verticale als een horizontale dimensie. Als uw woonkamer een hoog plafond heeft, maak dan optimaal gebruik van de extra ruimte door deze zo in te richten dat het oog omhoog getrokken wordt. Vloer tot plafond gordijnen zijn een stijlvolle manier om dit doel te bereiken.

Een ander idee is om de verticale ruimte te vullen met een mengeling van kleine tot middelgrote kunstwerken. Deze techniek zal de ruimte groter doen aanvoelen dan ze in werkelijkheid is, omdat het het oog uitnodigt om verder te kijken dan de horizontale ruimte op ooghoogte die misschien beperkt aanvoelt.

Gebruik neutrale kleuren voor een kleine woonkamer

Een van de populairste ideeën voor kleine huiskamers is het gebruik van neutrale kleuren op wanden, vloer, plafond en meubelbekleding. Een palet van gebroken wit of beige zal de ruimte vergroten door de indruk te wekken de muren terug te duwen. Zachte tinten verlichten een ruimte ook vaak door licht te weerkaatsen. Een neutraal palet vergroot niet alleen een gebied, maar zorgt ook voor onmiddellijke verfijning en een rustgevende omgeving.

Kies meubels met een lichtgewicht uiterlijk

Houd bij het winkelen voor meubels rekening met het visuele gewicht. Dit concept verwijst naar de waargenomen zwaarte van een object op basis van grootte, kleur en ontwerp. Kies stukken die een lichtgewicht uitstraling hebben, omdat de zwaardere een ruimte lijken te verkleinen.

Kies voor lichte over donkere kleuren, en selecteer stukken die poten hebben, en vermijd boxvormige meubels. Glazen koffie- of bijzettafels nemen minder visuele ruimte in dan houten, omdat u er doorheen kunt kijken. Elke inrichting die het uitzicht niet belemmert, maakt een ruimte opener.

Kies voor kleinschalige meubels

Een lijst met kleine huiskamerideeën zou niet compleet zijn zonder de aanbeveling om meubels te kiezen die de kamer niet overmeesteren of de ruimte niet lijken te domineren. Een bank met dunne armleuningen en een strak gestoffeerde rug is te verkiezen boven een bank met stevige armen en een dikke rugleuning.

Als de ruimte klein is, kunt u het volledig zonder een bank doen, of u kiest voor een loveseat of om vier stoelen rond een salontafel te plaatsen. Denk bij het uitkiezen van stoelen aan armloze stoelen, omdat deze minder ruimte innemen dan een model met armen.

Wat zijn uw favoriete ideeën om uw kleine woonkamer groter te laten lijken?