How to: Slaapkamer decoratie

How to: Slaapkamer decoratie

Gebruik deze verfijnde ideeën en decoratietechnieken voor kleine slaapkamers en slimme opbergruimte om van uw knusse slaapkamer een dromerig toevluchtsoord te maken.

Creëer een brandpunt

Elke ruimte heeft een brandpunt nodig, een in het oog springende plek die een hiërarchie creëert, zodat je niet slechts een wirwar ziet. Vaak is het middelpunt het hoofd van het bed, dat u kunt versterken met een rangschikking van dikke kussens. Bij het organiseren van kleine ruimtes kan het zijn dat uw oog ook wordt aangetrokken door het raam. In plaats van deze twee sterke elementen om de aandacht te laten meespelen, plaatst u het bed voor het raam om samenhang te creëren Of kleed het ene element – het bed of de ruit – neuraal aan, zodat het terugvalt en het andere centraal staat.

Houd de dingen open

Het kan verleidelijk zijn om een zo groot mogelijk bed te kopen om een luxueuze plek te maken. Maar als je dit in een kleine ruimte doet, krijg je vaak een beklemmend gevoel. Kies in plaats daarvan voor een bed met een kleine omvang die de kamer niet verstikt, zoals een ijzeren bed met doorkijkbaar hoofd- en voeteneind. Of kies een bed zonder voeteneind. Hierdoor blijft het midden van uw kamer open, waardoor deze groter aanvoelt.

Ga ervoor

Er zijn twee manieren om een kleine slaapkamer te organiseren: U kunt het donker en gezellig maken met verzadigd bordeaux rood of chocoladebruintjes. Of u versterkt het daglicht met nauwelijks geklede ramen en een lichtgevende kleur op de muur, zoals wolkwit of zongeel. Hoe dan ook, ga niet zwak te werk. U kunt moedig zijn in een kleine ruimte zonder het risico te lopen te veel geld of moeite erin te stoppen.

Slimme opbergruimte

Bij het decoreren van kleine slaapkamers, is iedere vierkante centimeter potentiële opbergruimte. Je kunt zeker truidozen onder je bed opbergen, maar als je het bedframe een boost geeft en er een volumineuze rok aan toevoegt, kun je daar een set bagage onder verstoppen. Plaats een opbergvak onder het raam voor extra beddengoed. Gebruik een kist als nachtkastje om laderuimte te winnen. Als het gaat om het organiseren van een kleine slaapkamer, haal dan het meeste uit je kast met een organizersysteem. En zoek een wandruimte waar je een boekenplank kunt ophangen.

Grijp kansen in een kleine kamer

Zoek naar manieren om uw kleine slaapkamer speciaal te maken. Versier een slaapkamer met punchy stoffen en expressieve patronen. Kies voor interessante verlichting, zoals een charmante kroonluchter of sculpturale tafellampen. Voor een idee voor een kleine slaapkamer die een statement maakt, probeer dan een ongewoon hoofdeinde: Kies een die extra lang, helder gestoffeerd of bochtig is. En gebruik je kunstwerken om je persoonlijkheid te laten zien. Het hoeft niet duur te zijn — ingelijste snapshots doen dat wel. Vergeet niet, dit is de meest persoonlijke ruimte in uw huis, dus versier een slaapkamer met wat je gelukkig maakt.

Laat de ruimte stralen

Misschien wilt u uw verduisterende raamdecoratie nog eens overdenken. Omarm natuurlijk licht, waardoor een kleine slaapkamer licht en luchtig aanvoelt. Laagdoeken en lichtbelemmerende tinten voor stijl en optimale lichtregeling.

Denk groots

Hier is een idee voor een kleine slaapkamer met een blijvende kracht: Hang raamdecoratie dichter bij het plafond om een kamer langer te laten aanvoelen. Geloof je ons niet? Laat een partner de gordijnen omhoog houden om het te proberen. Het is verbazingwekkend om de onmiddellijke verandering d te zien die zo’n kleine aanpassing kan maken.

Creëer de illusie van een hoger plafond

Het decoreren van een kleine slaapkamer kan extra lastig worden met oneven hoeken. Gebruik lichte, heldere kleuren om unieke functies zoals lagere plafonds tegen te gaan. Helder wit ziet er luxe uit in elke kamer van elke grootte, en maken van een schuin aflopende kinderkamer zelfs een ruime speelzone.

Nachtkastjes

Wees slim over opslag bij het decoreren van een kleine slaapkamer. Gebruik een nachtkastje met laden en legplanken en installeer erboven een zwevende plank voor extra opbergruimte in een kleine slaapkamer. Denk aan ruimte-organisatoren voor kleine kamers voor maximale rommelbestrijding.

Zachte randen

Decoreren van een kleine slaapkamer? Ga voor meubels met afgeronde hoeken. Het neemt minder ruimte in beslag en verbreedt de looppaden. Halfronde nachtkastjes en afgeronde hockers met verborgen opbergvakken zijn de perfecte accessoire voor kleine slaapkamers.

Boho chic

Het decoreren van een kleine kamer hoeft niet moeilijk te zijn. Ons beste advies hoe je een kleine slaapkamer kan organiseren? Voeg één stuk drama toe. In deze slaapkamer dient een wandtapijt met suzani-patronen als een in het oog springend hoofdeinde. Combineer het met andere boho-accessoires om de hele kamer aan elkaar te binden.

Lagen van stijl

Bij het ontwerpen van ideeën voor kleine slaapkamers moet u misschien de standaard naast u neerleggen. Creatief worden met de lay-out van het meubilair! In deze kamer overlapt het bed enigszins de twee ramen, maar de plaatsing biedt voldoende loopbruggen. Zorg ervoor dat u uw meubels een paar centimeter van het raam verwijdert om plaats te maken voor jaloezieën en gordijnen.