De beste wanddecoratie ideeën voor een kleine ruimte

De beste wanddecoratie ideeën voor een kleine ruimte

Als je probeert een kleine ruimte in te richten, kan het soms lijken alsof je opties beperkt zijn. En hoewel je niet veel kunt doen om vierkante meters toe te voegen, zijn er genoeg manieren om je kleine appartement perfect in elkaar te zetten. De sleutel is om te profiteren van de grootste open ruimtes die je hebt – je muren.

Die lege muren zijn gevuld met mogelijkheden en een paar toevoegingen kunnen een klein appartement gezellig en stijlvol doen aanvoelen, in plaats van grimmig en krap. Ongeacht je stijl, er zijn trucs die je muren kunnen versterken en je persoonlijkheid en smaak naar voren brengen. Of je nu een kunstverzamelaar, een natuurliefhebber of een boekenliefhebber bent, de muren kunnen worden aangepast zodat je kunt worden omringd door de dingen die je aanbidt.

Naast het aankleden van de muren, denk over het versieren van de muren zelf. Probeer een heldere en krachtige verfkleur te gebruiken om een accent aan de muur toe te voegen, of breng een patroon aan met behang en andere decoratieve verftechnieken. Deze decoratieve accenten kunnen een nog grotere impact hebben in een kleine ruimte.

Als je klaar bent om je kleine ruimte naar een hoger niveau te tillen, hebben we wat inspiratie verzameld om je op weg te helpen. Blader door deze ideeën voor wanddecoratie die zeker stijl aan jouw huis zullen toevoegen.

Ga voor grootschalige kunst

Een oversized schilderij of foto zal de aandacht opeisen en de toon zetten in een kleine ruimte. Probeer een zwart-wit foto in een minimalistische ruimte of voeg kleur toe met een levendig abstract stuk.

Maak een galerijwand

Niets voegt persoonlijkheid en kleur toe, net als een galerijmuur. Toon een verzameling kunst, foto’s of voeg wandkleden toe. Kies voor eenvoudige, samenhangende frames of breng een scala aan sierlijke variaties om dingen door elkaar te halen!

Showcase stoffen

Een wandkleed of wandtapijt kan kleur en patroon toevoegen, evenals een gevoel van zachtheid aan een ruimte. Overweeg het inlijsten van vintage sjaals of andere mooie stoffen. Bonus: Het is een stuk makkelijker te verplaatsen dan ingelijste schilderijen als het tijd is om naar je volgende huis te gaan.

Hangspiegels

Spiegels weerkaatsen licht, waardoor een kleine ruimte groter en helderder aanvoelt. Probeer een overmaatse spiegel op te hangen of toon verschillende kleinere stukken in salonstijl.

Schilder een muurschildering

Laat je muren je naar een andere plaats vervoeren door er een muurschildering aan toe te voegen. Of je nu met de hand schildert of kiest voor een wandbekleding, het motief maakt een grote indruk.

Plaats planken

Als je te weinig vloeroppervlak hebt voor een boekenkast, hang dan je collectie aan de muur. Installeer zwevende planken en toon hardcovers, kleine beeldhouwwerken en andere verzamelingen.

Hang schalen en borden aan de muur

Waarom zou je jouw fijne servies in de kast verbergen als je het kunt laten zien? Gebruik hangertjes om uw favoriete gerechten en dienbladen weer te geven.

Voeg planten toe aan de ruimte

Planten hoeven niet alleen maar op de vensterbank te staan. Probeer opknoping of aan de muur gemonteerde plantenbakken om een beetje natuur toe te voegen aan de ruimte en het leven aan de muren.

Textuur toevoegen met een weaving

Die macramé wandkleden uit de jaren ’70 zijn op een grote manier teruggekomen. De weavings voegen textuur toe en warmen saaie muren op.

Gebruik het als opslag

Een tekort aan opbergruimte? Waarom niet pronken met je finesses en een opvallende en praktische display maken? Installeer haken of een gaatjeswand en hang hoeden in een cluster.