5 Gemakkelijke keuken decoratie ideeën

5 Gemakkelijke keuken decoratie ideeën

Als je ervan houdt om door de nieuwste ontwerptijdschriften omtrent keukens te bladeren, maar niet de tijd of het budget voor een belangrijke verbouwing hebt, hebben wij een aantal snelle en gemakkelijke tips om je keuken op te knappen en een update te geven dat zich kan meten met een interieurmagazine. Het beste deel is dat je deze keuken decoratie-ideeën kunt combineren en mooi bij elkaar passen.

Omdat we de neiging hebben om dingen eerst op ooghoogte te zien, zijn een aantal van de meest opvallende veranderingen die je in een keuken kunt maken de muren. Maar de meeste inspanningen voor het inrichten van de keuken zijn vaak gefixeerd op apparaten, werkbladen en kookgadgets, terwijl de muren helaas genegeerd worden.

Hoe ziet jouw keuken eruit? Een saaie muur? Of erger nog, een verouderde slechte verflaag compleet met sjabloontjes met klimop of vruchtenthema? Het is tijd voor verandering.

De wanddecoratie van je keuken bijwerken met eenvoudige, maar op het ontwerp toegespitste veranderingen zullen een grote visuele impact hebben. Hier zijn 5 keuken decoratietips die de muren van uw keuken om toveren  van saai naar inspiratievol:

Het ontwerpersgeheim van kleur

Kleur is een van de snelste en goedkoopste manieren om een kamer bij te werken. Maar grote, kleurrijke keukens ontstaan niet toevallig. Het geheim zit in het driekleurenpalet:

Kleur 1: Een bestaande kleur van de keuken die niet kan worden gewijzigd. Dit kan de kleur zijn van het aanrechtblad of de kasten.

Kleur 2: Een neutrale kleur naar keuze. Gebruik het voor de nieuwe muur kleur die kleur 1 aanvult. Het zal dienen als achtergrond van de keuken.

Kleur 3: De kleur die uw keuken uniek maakt. Het is vaak een gedurfde en onverwachte kleur die perfect te combineren valt met je kleurenpalet. Kleur 3 voegt pop toe aan je keuken. Gebruik het als statementstuk voor uw accessoires zoals barkrukken, vazen of kookgerei.

De beste manier om het perfecte driekleurenpalet te vinden is om verfstalen te pakken in de tinten die je leuk vindt en ze rond te schudden tot je blij bent met de combinatie. Zodra je een driekleurenpalet naar wens hebt uitgezocht is het handig om een setje stalen mee te nemen bij het zoeken naar accessoires.

De beste keukendecoratieideeën beginnen met een brandpunt

Probeer je keuken te zien zoals een bezoeker dat voor het eerst zou doen. Loop je keuken binnen en denk na over wat je opvalt. Is het eerste wat je ziet iets wat je leuk vindt? Zo niet, wat zou je dan liever eerst zien? Maak van die plek en de dichtstbijzijnde muur het brandpunt.

Brandpunten springen visueel op je af. Vergeleken met de rest van de keuken is het brandpunt gedurfd en uniek. Probeer een van deze technieken om van de muur een brandpunt te maken:

  • Verf de brandpuntswand in de felle tint die je hebt gekozen voor je driekleurenpalet
  • Hang een groot kunstwerk aan de brandpuntswand
  • Gebruik achtergrond met reliëf of patroon

Wees gewaagd bij het aankleden van uw brandpunt – het is maar een muur.

Voeg de laatste trends op gebied van wanddecoratie aan de keuken toe – Open wandrekken

Als u uw keuken hebt bijgewerkt met frisse, modieuze kleuren en een brandpuntswand, is het tijd om lagen toe te voegen. De nieuwste trend in keukenontwerp is een open keuken zonder kasten. De uitstraling verlicht een keuken door visuele ruimte te creëren, maar vereist dat je al het tupperware en glazen in minder kasten verbergt.

In plaats van je bovenste kasten te verwijderen, probeer je de wanddecoratie van je keuken bij te werken door een of twee zwevende rekken op een open muur te plaatsen. Zwevende rekken zijn er in vele stijlen en zijn gemakkelijk te installeren. Houdt het aantal items op de wandrekken minimaal en in kleur op elkaar afgestemd.

Voor een grotere verandering, kun je de deuren van de bovenste kastjes verwijderen en schilder of behang de achterkant van de kast. Zo heb je een nieuwe open wandrek. Om de nieuwe kastjes uitstraling te geven, kun je led-verlichting onder de kastjes plaatsen om deze te accentueren. Er zijn lampen op batterijen zijn beschikbaar als er problemen zijn met de bedrading van de kast.

De zorgvuldig samengestelde keukenmuur

Maak je keuken uniek door je persoonlijkheid te gebruiken. Wandcollecties zijn populair bij ontwerpers en tijdschriften omdat ze uniek zijn en een saaie wand interessant maken. Verzamel favoriete objecten samen en gebruik ze als keuken wanddecoratie.

Een aantal keuken decoratie ideeën voor een wandcollectie zijn:

  • In een lijst opgenomen albumhoezen
  • Mandjes
  • Ingekaderde behang- of stofstalen
  • Vintage schalen
  • Kant en klare kozijnen van verschillende vormen en groottes
  • Een verscheidenheid van spiegels

Er zijn geen absolute regels voor het maken van een galerijmuur. Symmetrische, patroon- of freestyle plaatsing zijn allemaal goede benaderingen. Om tijd te besparen (en extra spijkergaten aan de muur), schik je je collectie op de vloer voor het ophangen voor de beste afstand en plaatsing.

Personaliseer je keuken met schoolbordverf

Een blikje zwarte schoolbordverf is goedkoop en een geweldige manier om een muur aan te kleden. Zwart is een gedurfde, opvallende kleur en de perfecte achtergrond voor je steeds veranderende krijtkunst.

Als je geen wandruimte hebt, is een deur- of kastoppervlakte een ander geweldig schoolbord (en dinermenu) in de maak. Vergeet niet een laag aan te brengen. Een zwevende plank of wandcollectie op een krijtbord wand voegt een unieke look toe aan je keukenwanden.