Decoratie

Decoratietips voor iedereen met een klein budget

Noem ons optimistisch, maar we denken dat iedereen onder de zon een mooi huis kan hebben als ze dat willen. Zelfs als je bezuinigd, is er nog steeds genoeg wat je kunt doen om een stijlvol, uitnodigend interieur te creëren voor jezelf en wie dan ook. De eerste stap (en dit is waar ongeacht waar en hoe u woont) is het schoonmaken en organiseren van uw huis. Alleen al het doen van deze twee dingen zal de kwaliteit van uw ruimte drastisch verbeteren.

Nu op naar het leuke gedeelte – decoreren. Met jaren van budgetdecoratie achter (en voor!) ons, hebben we een paar handige tips voor het decoreren van een huis met een kleine portemonnee.

Volg onze goedkope woningdecoratie tips en laat u inspireren door de ideeën die bewijzen dat voor stijl helemaal geen grote portemonnee nodig is.

Recente artikelen

Verf een accentmuur

Het schilderen van uw muren is een van de meest kosteneffectieve decoratieve updates die u kunt maken in uw huis. Maar als u een klein budget heeft, kunnen de twee blikken verf van 30 euro om de slaapkamer te verven teveel zijn. Overweeg in plaats daarvan om een accentmuur te schilderen. Een kwart (tot 100 vierkante meter) of een blik van 2,5 liter (tot 260 vierkante meter) is waarschijnlijk alles wat je nodig hebt om een enkele muur te bedekken, die net zo veel van een impact kan hebben.

Beter nog, gebruik verf die één-laags dekking biedt zodat u geen grondverf zult hoeven kopen. Zolang u schildert op muren die eerder zijn geschilderd (d.w.z. niet op een effen gipsplaat), zal een verf met een-laags dekking om over een al geschilder muur heen te schilderen prima volstaan.

Verlos je van lelijke voorwerpen

Voordat u zich zorgen begint te maken over wat u wel en niet kunt kopen, moet u eerst bedenken waar u van af moet. Gedateerde, versleten of beschadigde voorwerpen kunnen het uiterlijk van uw huis een slechte dienst bewijzen, en als ze niet essentieel zijn, kan het verwijderen ervan uw huis een schone lei geven. Een van deze dingen die gebruikelijk zijn in huurappartementen is verticale zonwering. Of hoe zit het met die niet zo stijlvolle college posters? Laat ze los, of berg ze in ieder geval op.

Doe het zelf

Het maken van uw eigen meubilair en inrichting kan u een grote besparing opleveren. Maar dat gezegd hebbende, heeft de doe-het-zelf revolutie van het begin van de jaren 2000 op deze wereld heel wat minder bekwame sluwheid losgemaakt, en het is gemakkelijk om het gevoel te krijgen dat je een stijlvol doe-het-zelfproject alleen kunt uitvoeren als je een grote vaardigheid hebt in de werkplaats. Er zijn echter een opmerkelijk aantal geavanceerde projecten die je kunt uitvoeren; je hoeft er alleen maar naar op zoek te gaan – of een site te lezen zoals, ahem, de onze.